O društvu

Konjeniško društvo Pesnica

Konjeniško društvo Pesnica je bilo ustanovljeno leta 1990. Po ustanovitvi smo najprej načrtno pristopili k strokovnemu usposabljanju kadra, predvsem preko seminarjev Konjeniške zveze in konjeniške akademije. Kmalu smo pričeli tudi z šolami jahanja in tudi pripravo konj za tekmovanja.

Pri učenju dajemo velik poudarek veterini, psihologiji konja in dresuri. Brez tega širšega poznavanja konja, tečajnik tudi ne more uspešno opravit zaključnega izpita.

Člani društva se zbiramo predvsem iz ljubezni do konj in zaradi druženja, tako ob jahanju v manežu in seveda najraje ob enodnevnih in večdnevnih terenskih ježah. Društvo šteje okrog 100 članov, v našem hlevu pa je 20 konj. Ukvarjamo se z jahalno šolo, šolanjem in prevzgojo konj, terenskim jahanjem, turističnim jahanjem, konjeniškimi igrami, vzrejo konj, terapevtskim jahanjem. Ponujamo penzione za konje ter prostor za piknike.

Pridružite se nam in poskrbeli bomo, da se boste v naši družbi odlično počutili in navdušili vas bomo s konjeniškim športom. Dobrodošli!

Se odločate, da bi začeli z jahanjem?

Konji so izrazito čredne živali. So plašni, a učljivi, imajo odličen spomin in dobro razvit občutek za pravičnost. Če vam uspe, da vas sprejme za člana svoje črede, ali bolje rečeno za vodjo svoje črede, se boste z njim krasno imeli. Naučili ga boste lahko marsikaj in zapomnil si bo več kot vi, kar se vam lahko včasih tudi maščuje, zato bodite previdni pri tem, kar ga učite. Konja vedno obravnavajte kot svojega partnerja pri delu ali rekreaciji, ker je živo bitje, ki potrebuje veliko nežnosti, potrpežljivosti in volje do dela in učenja.